دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-05-20

تبلیغات
کد خبر: 24604 |
تاریخ انتشار : ۰۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۴:۱۷ |
14 بازدید
0
1
ارسال به دوستان
پ

مدیرکل حفاظت از محیط‌ زیست گیلان از تلف شدن بیش از دو میلیون بچه ماهی در رودخانه زرجوب رشت خبر داد و گفت: طبق قانون با مسببان آلودگی زیست‌محیطی زرجوب رشت برخورد می‌شود. به گزارش پایگاه خبری رشت پرس، قربانعلی محمدپور در تشریح آخرین جزئیات از تلف شدن بچه ماهی‌ها در رودخانه قدیمی زرجوب رشت […]

مدیرکل حفاظت از محیط‌ زیست گیلان از تلف شدن بیش از دو میلیون بچه ماهی در رودخانه زرجوب رشت خبر داد و گفت: طبق قانون با مسببان آلودگی زیست‌محیطی زرجوب رشت برخورد می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری رشت پرس، قربانعلی محمدپور در تشریح آخرین جزئیات از تلف شدن بچه ماهی‌ها در رودخانه قدیمی زرجوب رشت اظهار کرد: چند روز گذشته گزارشی به دست ما رسید که تعداد زیادی بچه ماهی در رودخانه زرجوب تلف‌شده که طبق وظایف سازمانی از رئیس اداره رشت و همکاران یگان حفاظت و پایش خواستیم تا موضوع را موردبررسی قرار دهند.

وی بابیان اینکه در بررسی‌های اولیه مشاهده‌شده که تعداد انبوهی از بچه ماهی‌ها تلف‌شده‌اند، افزود: گزارش کارشناسی محیطی زیستی حاکی از تلف شدن بیش از دو میلیون بچه ماهی در رودخانه زرجوب طی سه روز گذشته است.

مدیرکل حفاظت از محیط‌زیست گیلان گفت: نمونه ماهی‌های تلف‌شده به آزمایشگاه دامپزشکی ارسال و منتظر هستیم تا علت تلف شدن بچه ماهی‌ها به ما اعلام شود.

محمدپور بابیان اینکه گزارش‌های اولیه به مراجع قضایی گزارش‌شده، خاطرنشان کرد: کارشناسی‌های میدانی از رودخانه زرجوب و واکاوی‌های علت تلف شدن ماهی‌ها صورت گرفته و به مراجع قضایی نیز اعلام‌شده است.

وی به برخورد جدی محیط ‌زیست با متخلفان و آلوده‌کنندگان زیست‌محیطی تأکید کرد و گفت: فرایند آزمایشگاهی بر روی ماهی‌ها زمان‌بر است و منتظریم تا جواب نهایی علت تلف شدن به ما اعلام شود و یقیناً برحسب وظایف قانونی با مسببان امر برخورد قانونی خواهد شد.

مدیرکل حفاظت از محیط‌زیست گیلان مطرح کرد: ممکن است علت مرگ بچه ماهی‌ها ناشی از استرس آلودگی آب در رودخانه باشد و یا کمبود اکسیژن در پی آلودگی و ورود مواد شیمیایی به رودخانه باشد.

لزوم جلوگیری از ورود فاضلاب شهری و شهرک صنعتی به رودخانه‌های رشت / کاهش سطح آب و افزایش غلظت آلودگی اصلی‌ترین عامل تلف شدن بچه ماهی‌ها در زرجوب است

عضو شورای اسلامی کلان‌شهر رشت به‌ضرورت جلوگیری از فاضلاب‌های شهری و شهرک صنعتی رشت به رودخانه‌های شهر تأکید کرد و گفت: یکی از اصلی‌ترین دلایل تلف شدن بچه ماهی‌ها در رودخانه زرجوب کاهش سطح آب و افزایش آلودگی در رودخانه است.

عباس صابر درودخانی امشب در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در رشت با اعلام اینکه آلودگی رودخانه زرجوب رشت مربوط به زمان فعلی نیست و به سنوات گذشته برمی‌گردد، اظهار کرد: هرچقدر که آب رودخانه کم می‌شود به غلظت آلودگی در رودخانه افزوده می‌شود و همین عامل یکی از عمده‌ترین دلایل تلف شدن ماهی‌ها در رودخانه زرجوب است.

وی بابیان اینکه شهرداری متولی ساماندهی رودخانه زرجوب نیست بلکه تنها بهره‌بردار از رودخانه است، افزود: با توجه به اینکه بخش عمده فاضلاب شهر رشت به رودخانه زرجوب ریخته می‌شود اداره آب و فاضلاب باید از ورود فاضلاب به رودخانه جلوگیری کند.

عضو شورای اسلامی کلان‌شهر رشت با تأکید بر اینکه پروژه ساماندهی فاضلاب شهر رشت باید اجرا شود تا ورود بخشی از فاضلاب به رودخانه را بگیرد گفت: بخش دیگری از فاضلاب در رودخانه‌ها مربوط به شهر صنعتی است و آن‌ها نیز باید نسبت به ایجاد تصفیه‌خانه در جوار شرکت‌های خود مانع از ورود فاضلاب به رودخانه شوند.

صابر با اشاره به ساماندهی رودخانه زرجوب با تزریق اعتبار از سازمان فاضلاب جهانی گفت: بااعتباری که سازمان جهانی فاضلاب در این راستا قرار داده بخشی از فاضلاب‌ها در تصفیه‌خانه‌ای که ایجادشده ساماندهی می‌شود و بخش دیگر هم در دست اقدام است.

وی همچنین به پروژه در دست اقدام شهرداری رشت در رابطه با ساماندهی زباله و پسماند در سراوان اشاره کرد و گفت: آلودگی‌های ناشی از فاضلاب رودخانه بخشی از زباله‌های دپو شده در سراوان ناشی می‌شود که تلاش شده تا سلول بهداشتی در آنجا تعبیه شود تا جلوی عوارض آن گرفته شود.

عضو شورای اسلامی شهر رشت بااشاره به مصوبه شورا در خصوص ایجاد تصفیه‌خانه در سراوان بیان کرد: باید با ایجاد تصفیه‌خانه شیرابه‌ای که از زباله‌های دپو ناشی می‌شود تصفیه شود که تمهیدات اولیه نظیر نقشه‌کشی و بررسی‌ها انجام‌شده و قاعدتاً باید پیمانکار انتخاب شود تا کار به جدیت به‌پیش برود.

صابر به لزوم همکاری همه‌جانبه در پاک‌سازی رودخانه زرجوب رشت از آلودگی‌ها تأکید داشت و گفت: با شناسایی آلودگی تنها همکاری و همت همه‌جانبه دستگاه‌های متولی را خواستاریم تا هر چه سریع‌تر جلوی تلفات بچه ماهی‌ها و سایر مسائل پیش رو گرفته شود.فارس

انتهای پیام/083466

لینک کوتاه خبر:
تبلیغات
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط اخبار رشت پرس در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید